Inloggen voor klanten

Sanctielanden

Sanctielanden

Sanctielanden zijn landen waartegen handelsbeperkingen zijn opgelegd. Bijvoorbeeld door de Verenigde Naties of de Europese Unie. Bij internationale handel is het belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele handelsbeperkingen. Simpelweg omdat het (bedoeld of onbedoeld) schenden ervan grote consequenties kan hebben. Sancties kunnen worden opgelegd aan landen, organisaties of personen en vallen in de regel in een van de volgende 4 categorieën:

  1. Wapenembargo’s
  2. Inreis- en visumbeperkingen
  3. Handelsbelemmeringen
  4. Financiële sancties

We richten ons hier op handelsbelemmeringen. Die zijn in de dagelijkse praktijk van belang is voor bedrijven die internationaal goederen verzenden met Box Fox.

Sanctielanden

Allereerst zijn er enkele landen waarmee handel in beginsel niet mogelijk is. Het gaat om de volgende landen:

  • Cuba
  • Iran
  • Noord-Korea
  • Soedan
  • Syrië

Daarnaast zijn er lijsten van landen en organisaties waartegen sancties zijn opgelegd. Het gaat om lijsten die worden die worden opgesteld door de Verenigde Staten, de Verenigde Naties en de Europese Unie. Hieronder vind je links naar de betreffende lijsten:

Mocht je zaken willen doen met personen of bedrijven in één van de genoemde landen, informeer je dan vooraf goed over wat wel en niet mag.

Bij Box Fox hebben we niet de benodigde expertise in huis om je hierin te kunnen adviseren. Deze pagina is dan ook puur bedoeld ter informatie. Voor advies kun je je wenden tot je huisbank. Financiële instellingen zitten in de frontlinies als het gaat om sanctiewetgeving. Onze ervaring met de Rabobank is erg goed wat dat betreft. Het meeste van de informatie op deze pagina is dan ook afkomstig van de Rabobank.

Tot slot kun je veel nuttige informatie vinden in het landenoverzicht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Slim verzenden zonder verrassingen achteraf? Meld u aan en start vandaag nog!
Aanmelden