Inloggen voor klanten

Express

Snel en betrouwbaar: Express

Wanneer je een zending per express verzendt, dan wordt het document, pakket of pallet binnen enkele uren aan de deur opgehaald en volgens een strikt ‘spoorboekje’ verwerkt. Doelstelling is om de zending op de snelst mogelijke manier op de plaats van bestemming te krijgen. Er wordt in de regel gebruik gemaakt van vliegtuigen, tenzij een bestemming sneller over de weg is te bereiken. Snelheid en leverbetrouwbaarheid gaan boven efficiënt gebruik van transportmiddelen.

Vervoerders zoals TNT, FedEx, UPS en DHL bieden de mogelijkheid om documenten, pakketten en pallets te verzenden via hun expressnetwerk. Wanneer je kiest voor express dan kun je ervan op aan dat jouw zending op de aangegeven datum en tijd wordt afgeleverd.

Voordelig en efficiënt: Economy

Wanneer je jouw zending met een economy service verstuurt dan kies je bovenal voor een scherpe prijs. De meeste pakketvervoerders halen het pakket ook aan de deur op en verwerken het via hun distributiecentra. Een groot verschil tussen economy en express is dat bij een economyzending de pakketvervoerder ‘gaat rijden’ wanneer de vrachtwagen of de bezorgbus vol is; niet eerder en niet later. Zij benutten hiermee optimaal hun capaciteit, hetgeen ten goede komt aan de prijs. In de regel worden zendingen over de weg vervoerd.

Vervoerders zoals DPD en DHL Parcel bieden primair een economy service, maar ook de expressvervoerders bieden deze optie aan, naast hun express service. Wanneer je kiest voor economy dan kun je rekenen op een scherpe prijs en een indicatieve afleverdatum.

Na de nodige slechte ervaringen elders uiteindelijk bij Box Fox terechtgekomen. Dat bevalt tot nu toe uitstekend.
Martijn Spoelstra
Director E-commerce @ Holland Trade Group
Box Fox regelt voor ons de verzending van stand- en promotiematerialen naar events en trade shows in het buitenland. Het is echt top hoe zij een stapje harder lopen om er zeker van te zijn dat alles op tijd en onbeschadigd wordt afgeleverd!
Sebastiaan van der Vinne
CEO van Leviy BV
Slim verzenden zonder verrassingen achteraf? Meld u aan en start vandaag nog!
Aanmelden